Podcasts met experten over onderwerpen waar KMO-managers mee bezig zijn

Doorheen deze series loodsen we KMOs door de fundamenten van een goede bedrijfsvoering.

Alcohol & drugs op de werkvloer met Luc Rombaut

Het is vaak een taboe in bedrijven: alcohol & drugs. De verborgen impact van verslaving in een professionele omgeving kan invloed hebben op verstoorde teamdynamiek en verhoogd ziekteverzuim tot potentieel catastrofale fouten en juridische complicaties voor de organisatie. Met Luc Rombaut praat ik over de preventie maar ook over de aanpak als het aanwezig is in je bedrijf.
Full name
11 Jan 2022
5 min read

Vertragen met Eric Hermans

We horen meer en meer over onthaasten, vertragen. In het Frans spreekt men over "reculer pour mieux sauter". Vertragen om nadien te kunnen versnellen. De noodzaak om alles te kunnen blijven overzien en het geheel te blijven bewaken, zonder te vervallen in operationele stress. We bespreken de handvaten om dit te doen op persoonlijk vlak maar ook met je teams.
Full name
11 Jan 2022
5 min read

Cybersecurity met Stijn Boussemaere

We gaan dieper in op de problematiek van cyberaanvallen. Wat is het exact en welke mechanismes schuilen erachter. Als bedrijf moet je je wapenen maar hoe begin je er aan. Bewustwording en een duidelijk plan van aanpak zijn de bouwstenen voor een goed cybersecurity-beleid.
Full name
11 Jan 2022
5 min read

Effectieve Teamwerking met Filip Fiers

In deze podcast bekijken we het belang van effectieve teamwerking en teambuilding. De belangrijkste stappen en overwegingen bij het vormen van een team, zoals het bepalen van de bestaansreden en het duidelijk vaststellen van een mandaat. Daarnaast bespreken we het belang van het stellen van beperkte fundamentele doelen en het creëren van complementariteit binnen het team.
Full name
11 Jan 2022
5 min read

too-doo brengt je strategie tot leven